Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
| gailindigo |
21.3.2026, 12:48
|
|
Вникающий ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 56 Регистрация: 18.12.2024 Пользователь №: 68 920 На форуме: 0d 4h 8m 4s Пол: мужской Репутация: 0 |
Həyatımda heç vaxt qumar oynayan biri olmamışam. Dostlarım “bir az depozit at, əylənək” deyəndə, mən həmişə kənarda siqaret çəkən adam olmuşam. İçəridə qızğın vaxt gedir, mən də telefonumu götürüb instagramı sürüşdürürəm. Amma o axşam hər şey fərqli oldu.
Həftə sonu idi, işdən çıxmışdım, yağış yağırdı. Bakıda payız yağışı olanda evdə oturmaq daha yaxşıdır, amma mən dostlarla “çay içək, söhbət edək” deyə qərarlaşdırmışdım. Nə oldusa, həmin axşam oldu. Dostum Elşən dedi ki, “gəl bir az mostbet app download for android edək, onda bir az freespin verirlər, boşdur, əylənək”. Gülüb keçdim. Axı mən oynayan deyildim. Amma məni maraqlandıran o freespinlər deyil, prosesin özü oldu. Elşənin telefonunda oyun açıq idi, mən sadəcə baxırdım. Oynadıqca oradakı rənglər, animasiyalar, o səslər... bilmirəm, məni içindəki “slot”a çəkdi. Sanki bir sehr var idi. Axşam saat 9 radələrində öz telefonuma həmin tətbiqi yüklədim. Və o an heç nədən xəbərim yox idi. Hesab yaratdım, depozit də elədim. Çox deyil, 20 manat. “Nə olacaq ki, 20 manatdı” deyə düşündüm. Dostlar “vay, nəsən sən, sən də qoşuldun?” deyə mənə lağ etməyə başladılar. Mən də dedim ki, “bir az əylənirəm, qalib gəlsəm də qazanaram, olmasa da oynamağı dayandıraram”. Naşı adamın sözləri. Oynamağa başladım. Əvvəlcə mənim üçün hər şey qarışıq idi. Hansı oyunu açım, nə etməliyəm, bonus necə gəlir? Elşən mənə kömək edirdi, “buraya bas, burada spin var” deyə. Amma qazanc yox idi. 20 manat 15-ə düşdü. Sonra 10-a. “Əh, əh” deyə dostlar gülür, mən də deyirəm ki, “oynayacam axı, qalib gələcəm”. Və birdən hər şey dəyişdi. Elə bir anda, 10 manat 25 oldu. Mən “hə, oldu, çıxartım?” deyə düşünəndə, 25 manat 80 manata çevrildi. Gözlərimə inanmadım. Dostların məsxərəsi qurtarmışdı, indi hamı ekrana yapışmışdı. “Bas, çıxart, yetər” dedilər. Amma mən dayana bilmədim. Oyun məni elə bir hala saldı ki, sanki maşının qarşısından qaçan piyadaydım – həm qorxurdum, həm də həzz alırdım. 80 manat 120 oldu. 120 manat 400-ə çatdı. Bu nə deməkdi? Mən işlədiyim yerdə bir ayda yığa bilmədiyim pulu 20 dəqiqəyə qazandım. Elə həyəcanlandım ki, əllərim titrəməyə başladı. Elşən dedi: “Qardaş, bəsdi, çıxart”. Amma mən onda düşündüm ki, bəlkə daha da artar? Daha bir spin, son bir spin... Və son spin nə oldu? Bonus düşdü. Nə bonus? Elə bir bonus ki, ekranda fişkalar uçmağa başladı, rəqəmlər sürətlə artırdı. Bu anda mən o qədər səsi açmışdım ki, qonşular qapını döyəcək deyə qorxdum. 400 manat 800 manata çatdı. 800 manat 1500 manata. 1500 manat isə... dayandı. 2230 manat. Üç minə yaxın pul. Mən oturduğum yerdə donub qalmışdım. Dostlar susmuşdu. Elşən əli ilə mənə işarə edirdi: “Çıxart, çıxart!”. Çıxartdım. Pul hesabıma gəldi. Nəfəs ala bilmirdim. Gülmək istəyirdim, amma ağlamaq da gəlirdi. Axı bu mənim üçün böyük puldu. İşləyib qazanırdım, amma belə asan yoldan, belə gözəl anda gələcəyini düşünməmişdim. Dostlarla axşamın qalan hissəsini o pulun nəyinə xərcləyəcəyimizi müzakirə etdik. Səhərə kimi plan qurduq. Nə oldu? Növbəti gün dostları yığıb gözəl bir restoranda yemək verdim, qalan pulu da bir hissəsini valideynlərə verdim, bir hissəsini də özümə oyuncaq bir saat aldım. Amma ən maraqlısı bundan sonra baş verdi. Bir neçə gün keçdi, içimdə yenə o həyəcan var idi. “Bəlkə yenə girim, bəlkə yenə qazanaram?” deyə düşünürdüm. Amma sonra özüm-özümə dedim ki, bu bir dəfəlik şansdı. Mənim üçün bu, lotereya udmaq kim idi. O gün hər şey doğru getdi: yaxşı əhval-ruhiyyə, dostların yanında olmaq, risk etməyə hazır olmaq. Amma ən komik tərəfi? Sonradan başqa dostum da “ay sən harda oynadın?” deyə soruşanda, mən ona dedim ki, “mostbet app download for android elə, mən də həmin gün təsadüfən yüklədim, bir də gördüm qazandım”. Dostum inanmadı, amma yenə də tətbiqi yüklədi. O, 20 manatla başladı, 50 manat qazandı, çıxartdı, dedi “bəsdi”. Mən o gündən sonra həmin tətbiqi açmadım. Yox, qorxumdan yox. Sadəcə başa düşdüm ki, mən qumarbaz deyiləm. Mən bir günlük şans adamıyam. O axşam hər şey ulduzların düzülüşü kimi oldu. Elə bir an yaşadım ki, nə öncə, nə sonra təkrarlanmadı. Hələ də həmin axşamı yad edəndə gülürəm. 20 manatla girib, üstəlik restoranda dostlara yemək verib, saat alıb, valideynlərə də pul verəcəyəm? Bunu mənə o axşam kimsə desəydi, gülərdim. Amma oldu. O gündən bir şeyi dəyişdim: indi heç vaxt dostlarımın yanında oynayanlara “ay aman, nə oynayırsız” demirəm. Oturub baxıram, əylənirəm. Kim bilir, bəlkə də onların da öz “Bakılı Dayı” əməliyyatı gələcək. Əgər kimsə mənə “bir də girərsənmi?” deyə soruşsa, deyərəm: “Yox, mən öz hekayəmi bitirdim. O axşam hər şey mükəmməl idi. Daha nəyə ehtiyacım var?” Mənim üçün bu, pul qazanmaqdan çox, bir hekayə qazandı. Dostlarla uzun müddət danışacağım, güləcəyim bir xatirə. Və həmin gün mən başa düşdüm ki, bəzən həyatda ən gözəl şeylər heç gözləmədiyin anda, heç gözləmədiyin formada gəlir. Belə də, o günü heç vaxt unutmaram. Hə, bir də ona görə ki, yağış yağırdı, evdə oturmaq üçün bəhanə yox idi. Amma mən indi deyirəm: “O yağış yağmasaydı, mən də o axşam mostbet app download for android etməzdim, qazanmazdım, dostlara yemək verməzdim”. Deməli, bəzən yağış da xeyir gətirir. |
![]() ![]() |
|
Текстовая версия | Сейчас: 11.6.2026, 20:31 |